El løbehjul Regler (2022) Spring over

1-2 dages levering

2 års reklamationsret

Mulighed for Afbetaling

2 Års Reklamationsret
Mulighed for Afbetaling

1-2 dages levering, 2 års reklamationsret
Mulighed for Afbetaling
El løbehjul Regler (2022)

El løbehjul Regler (2022)

Hvilke regler er der når man kører på el løbehjul? Det er faktisk lige til! Vi har samlet alle de gældene regler her på siden, så du kan køre uden bekymring.


1. Man må maks køre 20km/t.

Du må maks kunne køre 20km/t. Denne regel er meget lige til. Kan dit løbehjul køre fx. 25km/t, men du har begrænset det - er det ikke nok. Den skal være købt med en hastighed på max 20km/t.

Derudover skal man køre efter samme regler som en cykel, det betyder også at du altid skal køre på cykelstien.

2. Hvis man er under 15 år, skal man ledsages af en over 18 år.

Hvis man er over 15 år gammel, kan man uden problemer køre på el løbehjul. Hvis man er under 15 år skal man dog ledsages af en person over 18. I de nye regler står der:

"Motoriserede løbehjul må dog føres af personer under 15 år, hvis kørslen sker under ledsagelse og kontrol af en myndig person, eller hvis kørslen kun finder sted på skiltede lege- og opholdsområder."

3. Lyset skal altid være tændt.

Lyset på dit el løbehjul skal altid være tændt - også selvom du kører om dagen. Det er nemt at tænde lyset på dit el løbehjul. Det tænder nemlig automatisk når du starter den.

Løbehjulet skal også være forsynet med en rød refleks eller lygte bagtil.

4. El løbehjulet skal være CE godkent, samt begrænset størrelse

Det er vigtigt at dit el løbehjul er CE godkendt. Når elektronik er CE godkendt, betyder det at de overholder europæriske standarder for produktion og kvalitet. Når man skal bruge produktet som transportmiddel, er det derfor også utroligt vigtigt at det er af en ordentlig kvalitet, her hjælper CE godkendelsen.

Derudover skal løbehjulet være af begrænset størrelse. Det må maksimalt veje 25kg, være 1,2 meter langt og 70 cm bredt. Er det over disse mål kan man risikere at få en bøde.

5. Man må ikke være påvirket

Ligesom når man skal køre bil, gælder samme regler ved kørsel på el løbehjul. Man må ikke være påvirket af alkohol, promillegrænsen ligger på 0,5. Derudover må man ikke være påvirket af ulovlige stoffer.

6. Man må ikke køre to på ét el løbehjul

Kører man med passager, eller to på samme løbehjul, risikerer man at få en bøde. Dette er bl.a. fordi at det kan være svære at kontrollere løbehjulet. Derudover er det de færreste elektriske løbehjul som kan holde til at man er to som kører samtidig på det.

7. Man skal køre med hjelm

Transportministeriet har fra 1. januar 2022, besluttet at man skal bære hjelm ved kørsel af el løbehjul. Denne beslutninger kommer af en general forhåbning af bedre sikkerhed, ved kørsel. Du kan købe en cykelhjelm med lys her hos os.

Hvad med forsikring?

Ud over el løbehjul regler, er det også vigtigt at man har styr på sin forsikring, ellers kan det blive en dyr fornøjelse.

Det er ikke altid at man er forsikret med en traditionel ulykkesforsikring, derfor er det vigtigt at man tjekker med ens forsikringsselskab inden kørsel. Kører man ulovligt og er i et uheld, kan man risikere at skulle betale for skaderne selv, hvis man ikke har udvidet forsikring til sit el løbehjul.

Bøder ved kørsel på el løbehjul

Følger man ikke de angivne el løbehjul regler, risikerer man at få en bøde. Her er en oversigt over bøder samt priser, ved brug på el løbehjul regler. Alle priser kommer fra SikkerTrafik.

  • Kører du uden hjelm, koster det 700,-
  • Kører du på fortovet eller uden at følge skilte, koster det 700,-
  • Kører du uden at give tegn ved stop eller drejning, koster det 700,-
  • Kører du uden lyst (døgnet rundt), koster det 700,-
  • Kører du to på ét løbehjul, koster det 700,- (til begge parter)
  • Kører du over for rødt, koster det 1000,-
  • Kører du mod færdselsretning, koster det 1000,-
  • Bruger håndholdt mobil under kørsel, koster det 1000,-
  • Kører du påvirket, er bøden på 2000,- og anden gang 4000,-

Det var alt! Selvom det godt kan virker meget overvældene, så er det faktisk ret lige til. Man skal blot sørge for at køre på et lovligt el løbehjul, samt følge de gænske regler. De fleste regler til el løbehjul er de samme som på cykel, så man skal ikke være nervøs!

Du er nu klar til at suse afsted på dit elektriske løbehjul!

Forrige Hvor gammel skal man være for at køre på elløbehjul?
Næste Hvad er et el løbehjul?